Welk speelgoed past bij welke leeftijd?

Er zijn ontelbaar veel studies gedaan op het gebied van kindontwikkeling. De meeste onderzoekspunten wijzen op verschillende mijlpalen die kinderen op verschillende leeftijden bereiken, en als ouders wil je speelgoed geven aan je ding welke leeftijdsgewijs geschikt is om je kind sociaal, fysiek en mentaal te laten groeien. Hier is een korte samenvatting van de aanbevelingen van onderzoekers, gebaseerd op de leeftijd van een kind en wat hen zal helpen om zich te ontwikkelen.

0-6 maanden oud: Baby's kunnen veel profiteren van het juiste speelgoed. Vooral speelgoed waarmee ze leren om hun zintuigen van zicht, geluid en aanraking te gebruiken kan hen helpen om ook snel te wereld te ontdekken. De beste speelgoed suggesties voor deze leeftijdsgroep omvatten uiteraar de (muziek)mobiel, knuffels en ratels.

6 maanden tot 1 jaar oud: Op deze leeftijd ontwikkelen kinderen hun motorische vaardigheden, waardoor ze op spannende nieuwe manieren leren spelen. Speelgoed welke zich kan verplaatsen is dan ook ideaal op deze leeftijd. Denk aan ballen en andere rollende spullen.

1-2 jaar oud: Kinderen hebben in hun tweede jaar de neiging om hun omgeving te gaan verkennen, dit dankzij een mix van ambitie en nieuwsgierigheid. Het is op deze leeftijd dat ze volwassenen beginnen te imiteren en speelgoed zoals muziekinstrumenten, speelauto's, pop-upboeken en huishoudelijke artikelen (telefoons, werkbanken, keukens, enz.) leuk vinden.

2-3 jaar oud: Oudere peuters genieten van het testen van de fysieke vaardigheden die ze zojuist hebben geleerd. Het is de juiste leeftijd om hun vaardigheden te ontplooien door ze te laten spelen met puzzels, blokken en knutselen.

3-6 jaar oud: Jongeren beginnen bij deze leeftijd actiever met elkaar te spelen. Vooral rollenspellen zijn ze gek op. Dit doen ze door zich in kostuums te hijsen en 'real life' scenario's na te spelen. Aanbevolen speelgoed voor deze leeftijdsgroep omvatten eenvoudige bordspellen, verkleedartikelen, puzzels.

6-9 jaar oud: Speelgoed met elementen die vaardigheid en strategie vereisen zijn ideaal voor kinderen van schoolleeftijd. Op deze leeftijd zoeken kinderen altijd nieuwe ervaringen en doen ze snel kennis op. Goochel-kits, actiefiguren, bouw sets en bordspellen zijn perfect voor deze fase van ontwikkeling.

9-12 jaar oud: In de pre-tienerjaren beginnen kinderen met hobby's en levenslange intresses te ontwikkelen. Elektronische spelletjes, strategie bordspellen (schaken, domino's, backgammon enz.), Modelbouw en muziekinstrumenten zijn een paar aanbevelingen voor deze leeftijdsgroep.

De laagste prijs alvast voor u gevonden!

Het leukste en goedkoopste speelgoed online bestellen was nog nooit zo makkelijk!